Loppis, auktion och second hand

on

Jag har börjat köpa prylar på loppis igen. I flera år var jag trött på saker. Det kändes som om jag hade saker ända upp i halsen och intresset för inredning hade svalnat. Det var bra, för jag har tillräckligt med grejer och möbler.

Nu tycks de föröka sig igen för det känns kul på nytt och här är våra senaste fynd! Eller inköp är ett bättre ord för jag tycker inte det är särskilt billigt på loppis mera. Annat var det förr – då gick det att fynda i ordets rätta bemärkelse! Å andra sidan går pengarna till välgörenhet om man handlar i en återvinningscentral. Men lite tråkigt är det att den där speciella känslan när man gjort ett riktigt kap blivit så svår att uppnå på loppisar.

Från återvinningscentraler:

Höna i mässing som innehöll fyra äggkoppar, också av mässing.

Den kunde jag inte motstå. Påsken var ju bakom knuten. Pris 15€.

Hemma fick hönan sällskap av en ljusstake.

Hönan köpte jag i Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus i Kilo och nattljusstaken i mässing fyndade Erik för 1 € från samma ställe.

Två söta snapsglas

De är egentligen en en del av en större serie med karaff och glas av Tapio Wirkkala. Pris 2 € styck hos Kierrätyskeskus i Finno, Esbo. Dem har vi druckit ingefärsshots ur om vintermorgnarna.

IMG_4923 (1)

Prickiga skor

Dottern, 12 år, hittade personliga Warp-vårskor för 6€ från samma Kierrätyskeskus i Esbo. Fina till blå jeans, och hon använder dem redan.

DSCF0353

Smått & gott

Plåtburkar, -lådor och -askar finns så gott som på varje lopptorg. Ibland är priserna skrattretande höga. Jag hittade i alla fall två plåtaskar för 2€ styck, och köpte dem för förvaring. I Mozartkuleburken har jag teblad och i den andra värmeljus.

DSCF0352

Gamla hederliga Quality Street. Nam! Synd att asken var tom… 😛

 

Silverljusstake 

Vi for till Kontti (Röda Korsets second handvaruhus) i Vanda en söndag förmiddag. Det var mycket folk på plats redan vid öppningsdags men jag lyckades få tag på den enda silverljusstaken de hade. Vilket inte var så svårt, ingen annan verkade det minsta intresserad…haha. Priset var hyfsat – 13,50€. Den var oputsad och såg inget vidare ut, men jag putsade upp den med tandkräm (funkar bra som silverputs) och nu blänker den som ny.

 

DSCF0329 (1)

Funkar också som ägghållare – Glad Påsk!

Här står den på soffbordet som en skicklig snickare byggde för flera år sen efter mina ritningar, och som året runt innehåller en äggsamling. Ägg är ett återkommande tema i inredningen hos oss, inte bara på påsken.

 

Från auktion:

IMG_4917 (1)

Takkrona, empir. 

Lämnade ett bud på Hagelstam & Co:s online auktion, och den klubbades för 60€ – mitt bud!

DSCF0325

Takkronan i bakgrunden.

Jag är nöjd, tycker den var prisvärd och att den passar bra i vardagsrummet.

 

Fyndat second hand på nätet:

DeLonghi espressobryggare

Erik hade tänkt köpa den här espressokokaren från Stockmann för 80€ men hittade samma samma bryggare till salu i en Facebook lopptorgsgrupp för 20€.

Ah – det blir god cappuccino!

Digikamera i retrostil

Vi ska snart ut och resa och Erik blev sugen på att skaffa en liten kamera som tar bättre bilder än mobiltelefonen. Den här hittade han på tori.fi (motsvarar det svenska Blocket). Pris 340€, men han prutade ner det till 250€.  Den tidigare ägaren ville uppgradera till en nyare, mer avancerad modell av samma märke, Fujifilm.

Modellen är X100 och det är en s.k. street kamera, ca 5 år gammal.

Visst är den snygg!? En kameraväska kom också med på köpet.

Behändig storlek att ta med på resan.

Inte bara storleken och utseendet är bra. Den tar riktigt bra bilder också. 🙂 Hälften av bilderna i i det här inlägget är knäppta med den. Tycker det var modigt att köpa en kamera av en okänd person, vet inte om jag själv skulle ha vågat. Här gäller det att veta vad det är man köper och hur den ska fungera, så att man kan testa den innan man slår pengarna i bordet…

Glad Påsk och kom ihåg:

Den som har flest prylar när den dör vinner! 😉

Anni

2 kommentarer Lägg till din

 1. Tiina skriver:

  Mahtavia löytöjä! Tuo kana on ihana!
  Me ostimme kesällä Mathiakselle eri värisiä coca cola laseja Kilon kierrätyskeskuksessa, hinta, 1 eur/ kpl! Kivat Kesälasit!

  Gilla

  1. formbrod skriver:

   Tack Tiina! Ja, man vet aldrig i förväg vad man hittar på lopptorgen. Oftast blir det ganska spontan shopping. Och det är ju det som är det roliga. Men jag önskar att jag var bättre på att sälja… Roligt att Mathias fick fina glas!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s