Loppisfyndade läderväskan blev som ny

on

Erik snubblade över en Michael Korsväska på ett fb-loppis och frågade om jag var intresserad. Mitt intresse var ganska svalt. Den kostade 45€, bilderna på fb var otydliga, och hur kan man ens veta om den är äkta?

Förklaringen till det låga priset visade sig vara slitaget (som lurigt nog inte syntes på fb-bilderna). Säljaren hade tydligen haft den som slit- och slängväska sen hon köpt den som ny år 2015. Men en äkta MK var det.

IMG_7847

Lädret hade blivit grådaskigt. Den såg använd och trist ut.

IMG_7815

Men inte längre! Ser ni skillnaden på färg och glans?

Jag tog den omedelbart till min popup-väskklinik som öppnade för första gången hemma på köksbordet. Skulle det gå att blåsa liv i den här väskan igen?? Jag som hade varit rätt skeptisk till väskan blev plötslig så ivrig över experimentet att jag glömde att knäppa bilder från själva ingreppet.

IMG_7816

Fördelen med märkesväskor är att de är sydda av kvalitetsläder som går att restaurera. Efter lite research förstod jag att man till väskor ska använda något av dessa preparat:

  • läderkräm
  • läderbalsam
  • läderlotion

Och färglöst sådant, dvs neutral! Om det dessutom innehåller bivax eller minkolja är det ett plus. Skoputsmedel som innehåller en massa färg, konstgjort vax eller silikon ska man INTE ha på äkta läderväskan.

Efter en lätt rengöring av smuts och damm med fuktad trasa började jag impregnera väskan med Wolys leather cream. Den sög törstigt i sig 3 omgångar kräm. Krämen lade jag på i ett tunt, jämnt lager med cirkelformade rörelser med hjälp av tubens svampdel. Sen lät jag den dra in en stund. Därefter polering. Jag polerade med en gammal mjuk bomullsstrumpa som jag trädde på handen. Den här proceduren gjorde jag alltså tre gånger.

IMG_7817

Väskan återfick sin svarta färg och glans tack vare den vårdande krämen.

IMG_7875 (1)

Inte så tokigt resultat eller hur? Modellen är en Michael Kors Hamilton Traveler Medium. Jag gillar den praktiska storleken och kommer garanterat att använda den. Fint fyndat Erik, fortsätt med det.. 😉

Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s