Mårrans äventyr i brännugnen

on

Spänningen var stor när Mårran skulle grillas i 900 grader!

Hon såg lite rädd och ensam ut när jag lämnade henne kvar på hyllan i väntan på en tur i brännugnen….

Hur skulle det gå? Var allt mitt arbete förgäves? För att göra det hela ännu mer spännande behandlade jag henne med engobe i mörkgrått och svart, trots att jag visste att hon hade tre enorma sprickor på insidan. Risken var mycket stor att hon inte skulle överleva bränningen.

Engobefärgerna jag använde. Men det var när jag målade ögonen gula med underglasyr som hon väcktes till liv på riktigt, tycker jag.

Nå vad hände i ugnen?

Hon sprack – men inte helt och hållet, glädjen var stor när jag såg att hon ännu levde.

Tanken var att jag skulle glasera henne med transparent glasyr för att få fram de riktiga färgskiftningarna och få en glansig yta, men det är nu uteslutet när hon redan är skadad på ett ställe. En ny glasyrbränning är mer än hon klarar.

Välkommen hem!

Jag funderar på att lacka ytan istället…

Hon är bredare och tjockare i verkligheten, min iPhone tänjer ut henne på höjden.

Nu ska jag ännu fundera var jag ska ha henne… Var i ett hem passar det med en Mårra?? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s