Loppisfynd till jobb och fest

on

Tidigare har jag inte varit så intresserad av loppis/second hand-kläder. När jag är på loppisjakt koncentrerar jag mig på föremålen, och går förbi kläderna. Men nåt har hänt: kanske jag har fått en öppnare inställning till begagnade kläder, eller så har jag varit på rätt ställe rätt tid, och kanske haft lite tur…? Nyligen har jag i förbifarten råkat få syn på fräscha och fina plagg. Så fina att jag tagit dem till provrummet, och nästan alla jag har provat har passat.

En riktig festblåsa hängde bland klänningarna i Röda Korsets Kontti i Esbo. Jag blev förvånad när jag provade den, för den satt perfekt! 14€.

Till fina festen. Med festligare make up, blingigare smycken och en liten väska… -> party, party!!

Hittade också ett par höga, svarta läderstövlar. De är så sköna på min fot, i perfekt skick (inga spår av användning) och inhemska, av märket Janita. Pris 16€.

En kontorsprydlig klänning köpte jag för en tia, den går bra ihop med stövlarna. Det blev ju en hel outfit! 🙂

En kavaj fastnade jag också för. Den kändes tidlös, snygg till blå jeans. 5€. Nu kan jag lättare ge bort gamla kavajer jag aldrig använder och som tar plats i garderoben, när jag hittat en ”ny” som jag tycker bättre om.

Det bästa kavajfyndet gjorde nog Erik, han hittade en snygg blazer som satt jättebra på honom.


Den är grå med fiskbensmönstrad mjuk sammetsyta, med fin lyster. Sand, 30€.

Sist men inte minst, lite färg för 6,50€. En kul tröja med breda cerise och beige ränder som kommer att bli en favorit, det vet jag redan nu. Både på jobb och fritid.

Nytt år, ”nya” kläder! Och alla är glada: jag, miljön, plånboken och Röda Korset. Kavajerna och festklänningen som inte kan tvättas i maskin åkte ut i vinterkylan några timmar. Men alla plagg jag tittade på verkade rena och fräscha och prissättningen saklig. Kläderna i Röda Korsets Kontti i Esbo får ”godkänt” av mig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s