Läderpyssel: DIY nyckelfodral av second hand läder

on

Nycklar som glider runt i väskan eller fickan och som repar mobiltelefon…inte bra! Jag blev trött på att hela tiden tänka på var jag placerar nycklarna så att de inte ska skråma mobilen så jag pysslade ihop ett nyckelfodral i egen enkel design.

Idén med fodralet är att man kan dra in nycklarna genom att dra i läderremmen.

Sen knäpper man fast tryckknappen och nycklarna hålls på plats inne i fodralet. 🙂

Här delarna som behövdes till ett nyckelfodral: lädersnöre, en smal läderremsa (2 cm bred) som skärs ut med mattkniv och rundas av med sax och en rektangulär läderbit (6 cm x 21 cm).

I verktygsväg behövs en hammare att banka fast tryckknappen med, sax, mattkniv, håltång och märltång. Märlor och tryckknappar i påsarna.

Så här gjorde jag:

Ur ett gammalt ohyggligt brett och konstigt bälte (säkert från 1990-talet?) som jag hittade på loppis för 1 € skar jag ut fina läderbitar. Lädret var i prima skick, det vara bara bältesdesignen som var underlig. Ett bra tips är med andra ord att hitta fula väskor eller bälten på loppis och pyssla nåt nytt av dem…. 🙂

Sen stansade jag ut hål med en håltång. Det är en pryl som är bra att ha hemma annars också när man behöver göra nya hål i bältet.

Sen tryckte jag in märlor i hålen (4 mm). För att fästa dem krävs ett annat verktyg…

….som ser ut så här! Man trycker fast märlorna med en tång för ändamålet. Sen skär man ut en skåra som passar remmen i mitten av läderrektangeln. Tryckknappen hamras fast enligt beskrivningen som följer med knappåsen. Ha en tidning eller annat skydd under när du hamrar!

Lädersnöret håller ihop det hela och avslutas med pärlor eller knutar i önskvärd stil.

Färdigt! Enkelt men funktionellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s