Keramikfat: Blåvinge

on

Som slutarbete gjorde jag en serie fat. Tanken var att faten, som är större än vanliga mattallrikar, ska vara användbara och vara dekorerade med olika mönster. Tänkte att man kan ha dem som uppläggningsfat för till exempel frukt, kaffebröd eller att de kunde funka som salladsskål eller serveringsfat i allmänhet.

BlåvingeMålasFOT3ABD

På ett av faten målade jag en blåvingefjäril med koboltblå underglasyrfärg.

Själva faten göt jag av gjutlera. Jag gillar gjutlera! När man gjort en form är det bara att gjuta så många produkter man vill ha, de blir alltid (nästan) likadana! Sen kan man ju dekorera dem på olika sätt efter tycke och smak.

Mitt utställningsbord under keramikartesanernas slututställning

 

DSCN2499

Tosteblåvingen valdes förresten nyligen till Finlands nationalfjäril. Men den är enfärgat ljusblå, och inte randig som min fjäril.

 

avrinning2.jpg

Avrinning. Så här ser det ut vid gjutningen. Här av har jag ställt upp gipsformen på kant för jag vill att all överlopps gjutlera som inte stelnat ska rinna bort.

 

fat

Ett gjutet fat som jag putsat kanterna på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s