Välkommen!

on

Hej och välkommen till Annis finlandssvenska keramik/ dekorationsmålnings/ matlagnings/ inrednings/ bak/ pysselblogg. Ja, man kunde ju använda ordet lifestyle, men det har visst nån annan redan gjort, så nej. Men oavsett vad man kallar det så kommer du få läsa om mina kreativa in- och utfall både i keramikverkstad, kök, pysselrum och utomhus.

En del av inläggen handlar om keramik eftersom jag studerat till keramikartesan vid yrkeshögskolan Axxell, vid sidan om det ordinarie skrivbordsjobbet. Blev färdig keramiker våren 2017. Har inget arbetsutrymme som lämpar sig perfekt för lera just nu, så köksbordet får duga till mindre lerkreationer. Saknar att få ta i ordentligt och serietillverka bruksföremål i gjutlera, men någon dag ska jag absolut fortsätta på det spåret!

 Hoppas recepten och kanske också hantverket kan vara till nytta och inspirera någon likasinnad. För vi är många som tycker om att använda händerna och känna och se eller smaka resultatet av det vi själva lagar. Det ger en stor tillfredsställelse, att kunna laga något själv från början till slut.  

Likaså att fynda på loppis och auktion – det ger mig också en kick. Själva jakten, när man ger sig ut och känner på sig att man kommer hitta nåt spännande…Känslan när man sen hittar grejen man behöver och har letat efter – eller när man hittar den där grejen man INTE behöver men som ändå är så  fin/rolig/antik och dessutom billig att den klassas som ett FYND, det är roligt det… Och det allra bästa är ju om man kan pyssla ihop något nytt och snyggt av gammalt second handmaterial, då möts de bästa av världarna: loppis + hantverk = ❤

Hälsningar Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s