Mysigt med gammalt skräp

on

Att skapa något nytt av gammalt skräp är tillfredsställande. Inte bara för att det är återvinning utan också för att det är en rolig process att försöka fundera ut HUR det ska gå till, vilket det nya användningsområdet ska vara, och hur man ska få det att se fräscht ut, och inte bara som uppiffat skrot…vilket det ju är.

FOT2D5E

Shabby

Här ett exempel på vad man kan göra med gamla gulnade, dammiga lampskärmar modell mindre. Vi hade ett 40-tal på jobbet som skulle bytas ut till nya vita. Men det kändes på något sätt fel att slänga sådant som var helt -så jag plockade åt sidan sådana som var någorlunda okej. Det vill säga sådana som inte hade brända hål i sig.

WP_20130906_002

Chic

Jag knipsade bort metallhållaren för lampan med en avbitare och limmade på lite dekorationer i form av blommor och guldbård (klistermärken). Det blev en stämningsfull ljuslykta att ha värmeljus i! Värmeljuset är först placerat i en genomskinlig glaskopp, som skyddar skärmen från ljuset.

FOTD99A   FOT2868

Dottern ville ha en liten lampa på skrivbordet med hundar på, och jag fick i uppgift att rita hundar med tusch på en skärm.

Sedan ritade hon själv skogens djur på en annan. Det är kul att ha flera och kunna variera skärm.

FOT532E

Vi gjorde också två hästskärmar och ett par Halloweenskärmar med pumpor och spindlar på med decoupageteknik. Dem gav vi bort så det blir tyvärr inga bilder på dem här.

Ett tjugotal skärmar förde jag sedan till dotterns eftis där en kreativ eftisledare fortsatte att pyssla tillsammans med barnen. / Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s