Kuddar med kaffesmak

on

Vad är ungefär det SISTA en tonårskille skulle önska sig i julklapp. Jo, prydnadskuddar… Och vad fick min son av mig i julklapp – rätt gissat: prydnadskuddar! Sydda av riktiga kaffesäckar från Paulig, där han gjorde sin tvåveckors prao-period, och där han trivdes bra och fick smak för kaffe.

Jag bad honom hämta hem några tomma säckar. Tänkte för mig själv att om de inte är alltför smutsiga och slitna, så kan jag kanske sy nåt av dem åt honom som minne från kaffefabriken och caféet Paulig Kulma.

De var inte smutsiga, utan hur rena som helst, och helt luktfria. Säkert för att det varit tvättade bönor i dem. Jag hade nästan hoppats att de skulle dofta lite kaffe.

      

      

Jag hade några säckar att välja mellan. Klippte ut rutor på 54 x 54 cm ur ett rött tyg (blivande bakstycket) och lite större rutor ur de bästa säckarna.

Julgubbens mycket hemliga sista-minuten verkstad…

Strök säckväven slät med en våt linneservett ovanpå.


Nålade fast det röda tyget i säckväven med texten inåt.


Markerade med streck var jag skulle sy. Innerdynan Fjäder från IKEA (prisvärd -endast 5,00€) har måtten 50 x 50 cm så sydde med samma mått. Sydde därefter en extra söm utanför den första, för säkerhets skull.

Symaskinen är verkligen inte min bästa vän, utan mer en ytlig bekant. I början kom jag inte ens ihåg hur man gör mer undertråd eller hur man ska trä övertråden. Jag fick kämpa och svära en stund. 😀 Här har jag i alla fall lyckats sy ihop tre sidor. Öppningen för kudden är med flit lämnad i nedre kant. Vek till sist in röda tygets och säckvävens kanter och nålade fast dem i varandra, och sydde sen fast öppningen med maskin. Det var förstås aningen krångligare eftersom kudden satt i fodralet, men inte så svårt.

Slutresultatet. Jag är nöjd – de blev precis som jag föreställt mig – och viktigast av allt, sonen gillar dem! Han blev överraskad, men jätteglad och tycker de är coola.

Till sist en bild på Café Paulig Kulma, som ligger på Glogatan i Helsingfors. Trevligt ställe, högklassiga produkter!

Tack till Pauligs personal för säckarna! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s