Eggande godis

on

Ett skojigt påskgodis man kan göra är stekta ägg. Ja, naturligtvis inte såna ägg man knäcker ner i stekpannan och serverar till frukost tillsammans med bacon, utan en vit kristyrmassa som formas till en äggvita och på vilken man limmar fast en äggula, dvs en gul non stop eller smarties.

Du behöver:

  • 4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 2 krm ättiksprit
  • Några droppar pepparmyntsolja
  • Gula non stops, smarties eller m&m:s till dekoration

Vispa äggvitan hård.

vispavitor

Sikta över florsockret och blanda ihop med en slickepott. Droppa i ättiksprit och pepparmyntsolja, vispa ihop med elvisp till en jämn smet. Om den blir för hård kan man försiktigt späda ut med några droppar vatten.

siktatflor   blandapmynta

Klicka ut små ”äggvitor” på ett underlag eller bakplåtspapper med hjälp av en tesked. Det går bra att forma äggvitorna med fuktade fingertoppar.

Plockaäggula

Dekorera med gula karameller. Sedan kommer det svåra (eller för oss visade det sig vara svårt): låt godiset stelna till nästa dag, utan att pilla på eller äta av det.  Det tar nämligen lite tid innan kristyren torkat helt och man kan flytta på äggen…

GLAD PÅSK!

FOTA3AB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s