Gör en söt Mignon surprise!

on

Om du vill glädja någon som gillar choklad i påsk, så överräck en ask uppiffade Mignonägg. Det blir en kul överraskning när mottagaren öppnar asken och ser de söta äggen som du själv har dekorerat. Det här är dessutom ett pyssel som går snabbt att laga.

Så här såg det ut när jag kom hem från affären och öppnade en Mignonäggs 4-pack.

FOTF9C0

FOTD285

Men efter några minuters pyssel blev den hur ”gåbortfin” som helst.

Allt som behövs är:

 • Mignonägg
 • en liten vass sax (typ nagel eller sysax)
 • servetter med påsk- eller vårmotiv
 • Decoupagelim (finns i hobbyaffären och bokhandeln)
 • en pensel
 • lite fjädrar eller dun

FOT53F0

Klipp ut en bild ur servetten så noggrant det går. Tag bort det undre servettskiktet, så att bilden bara består av ett lager papper. Pensla lite lim på ägget, lägg på bilden, och pensla lim ovanpå bilden. Låt torka.

FOTF513

Det går naturligtvis bra att dekorera vanliga kokta eller urblåsta ägg eller hobbyägg med samma decoupageteknik. Funderar själv på att göra fler i lite beständigare material…Det är ju lite synd att skalet ska söndras när chokladäggen ser så fina ut.

För mig är det nog så att utan Mignon ingen påsk och ett helt Mignonägg slinker ner hur lätt som helst. Jag har tyvärr aldrig förstått dem som säger att ”de är så mäktiga – man orkar inte äta mer än ett halvt..” Vaddå??

Däremot håller jag med dem som säger att Mignonäggen blir mindre och mindre för varje år, för det är ju sant oberoende vad de säger på Fazer. De är i alla fall mindre än de vanliga äggen i kylskåpet, jag jämförde och det var helt tydligt. Kanske det finns särskilda Mignonhönor som lägger små ägg?

FOT43A9

Glad Påsk! Hälsningar Anni

3 kommentarer Lägg till din

 1. Tiina skriver:

  Ihania! Täytyypä toteuttaa!

  Gilla

  1. formbrod skriver:

   Hej Tiina! Roligt att du gillar dem och blev inspirerad..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s