Ful keramik som avkoppling

on

Mina underliga experiment i keramikverkstaden fortsätter en gång i veckan. Det är roligt att delta i Arbis kurs, för man har fria händer att göra vad som faller en in. Genom att titta på vad de andra gör får man också goda ideér. Många gör skålar och fat med snygga texturer genom att lägga virkade spetsdukar på leran och kavla in spetsmönster. Det blir kvinnligt och fint.

Jag gjorde det här:

WP_20150403_007

Ibland när man gör med lera och ser resultatet undrar man bara ”varför?”

Det var min trettonårige sons kommentar (med glimten i ögat) när jag visade honom vad jag åstadkommit.

Haha! Visst, jag håller med. Men monstret har faktiskt en funktion. Det kan sluka slantar, eller varför inte tappade mjölktänder, eller annat smått krafs som man inte vet var man ska lägga.

WP_20150403_010

 

WP_20150403_012

Kanske jag nästa gång får lust att göra en glansig vit skål med spetsmönster…vem vet. /Hälsn. A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s