Eggsperiment

on

Barnen fick för sig att det skulle målas ansikten på äggen i år, och de blev ju helt roliga. Själv testade jag att färga äggen med kaffe och rödkål. Man lär kunna färga ägg med allt som man är rädd att få på kläderna – rödvin, blåbär, kaffe – och eftersom färgning med lökskal knappast är nån nyhet för någon tänkte jag prova dessa andra ämnen.

DSC00007

Färdigt att doppas i rödkålslag                              

DSC00008

Kaffe med ägg

Nå, hursomhelst, kaffet var en smärre besvikelse; äggen såg ut som normala, bruna ägg också efter att de legat sju timmar i kaffet. Rödkålen funkade bättre, fast jag tror att man kanske borde blandat i lite blåbärssaft för att få en djupare ton. Och tydligen beror resultatet också mycket på äggskalets konsistens, de båda blå äggen på bilden har legat lika länge i exakt samma rödläkålslag. /N

DSC00012

Alla ägg i samma korg…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s