Snigelns hemkomst

on

Snigeln är lyckligt hemkommen. Snäckan exploderade inte i ugnen och färgerna är över förväntan jämna och fina. Hurra! Det knepiga med keramik är ju – i alla fall för mig som är amatör – att jag aldrig riktigt vet hur det färdiga resultatet kommer att se ut.

FOTFC5

Glaseringen har alltid en annan färg i vått tillstånd i ämbaret än den har på det färdiga föremålet. Rött förvandlas till blått i bränningen, grått blir grönt om man har tur, men det kan också bli brunt om man glaserar för tunt eller bränner i fel temperatur..och så vidare. Men det finns ett ganska säkert kort: vitt blir vitt. Därför valde jag vitt till fatet.

FOT1B91

Tog fram den blommiga bordduken och det blev genast sommar på matbordet! Ute må det regna eller snöa! 

FOTCE38

Det blommiga spåret snäckan lämnar efter sig gjorde jag med en stämpel från Sinelli. Tror jag ska göra fler grejer med stämpelavtryck på. Det är lätt att göra och blir snyggt. Det är nästan lite för enkelt, känns som att fuska på nåt sätt…Fyndade några stämplar när Sinelli hade utförsäljning i Helsingfors och allt var -50%.

FOT73C2

Två av stämplarna har redan varit i användning. Bambukviststämpeln har jag använt till några sushitallrikar, som blir färdiga nästa gång.

FOTCA44

Oj vad det blev romantiskt med rosor och allt… 😀

Hälsningar, Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s