Nymålat grepp om salladen

on

Min vän Tiina tipsade mig om att Ikea har salladsbestick i trä för 3,90€ som lämpar sig för dekorationsmålning, och så tipsade hon mig om att jag kunde måla något trevligt på hennes bestick som hon redan köpt åt sig…haha!  Men jag höll ju med, det skulle vara lätt att göra besticken mer personliga med lite färg. Så jag for till Ikea och köpte ett par åt mig själv också och började måla. Jag brukar använda vattenlöslig hobbyfärg av märket ”Allmogefärg” när jag målar på trä, på finska står det ”Akryyliväri” på etiketten. Lackade till sist med ett vattenlösligt klarlack (Pentart, ”Glossy Varnish”), som tål vatten efter att det torkat.

Sommarkänslan infann sig medan jag målade röda ränder på de vita besticken…

FOT2453

Enkelt så kallat ”IKEA hack”, före och efter

Tiina ville ha bär på sina, det blev blåbärsslingor.

FOT4356
FOTFD12
FOTA48D

Skaftens vita färg var blank och aningen ”hal” så jag slipade försiktigt med fint slippapper på stället där jag tänkte måla blåbärskvistarna för att få ett lite mattare och mer fästande underlag.

Jag kom att tänka på en härlig sallad jag blev serverad senaste sommar i Skärgårdsbutiken på Sommaröarna i Esbo. Den var jättegod och dessutom snygg att se på, så jag fotade den. Ska försöka göra en liknande nu när man får jordgubbar igen.

FOTFD9D

Somrigaste getostsalladen 

  • Salladssort efter egen smak
  • Rödlök, skuren i tunna ringar och karamelliserad. Stek löken i smör utan att den tar färg. Strö över lite råsocker och låt det smälta.
  • Jordgubbar i skivor
  • Getost, två (tjocka) skivor per person…
  • Balsamico
  • Olivolja
  • Basilikablad på toppen 

Längtar efter semester, hav och sol. Här ett bildgalleri av marina minnen från senaste sommar…

FOT3E62

 Land i sikte! Rättare sagt Storholmen. Provkörde min nya kajak i Dragsviksfjärden, Ekenäs 

FOTF026 2

Tiina och jag på restaurang Paven på ön Pentala i Esbo skärgård. 

FOT50CB

Sallad på sjögräs… På utflykt till Stora Brändö, Kyrkslätt skärgård

FOT8EB0

På utflykt till Gustavsvärn, Hangö. De söker talkoarbetare till fyren för sommaren, undrar hur det är att bo och leva där ute i ingenstans…inte ens ett träd.

FOTF146

 Picnic på solvarma klippor, Gustavsvärn

FOT4D45

Kvällsdopp med änder, Lillholmen

FOT576D

Snart är det sommar igen – hoppas den blir fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s