Bästa kycklingsalladen

on

Den här salladen är bara så god och grann! Den är mättande och smakrik och innehåller många läckra ingredienser som passar perfekt ihop. Eller vad sägs om knaprigt rostad lufttorkad skinka, fetaost, grillad kyckling, nykokt sparris och avocado…Den kan ju bara inte gå fel! Vi lagade den senast när vi var ute på stugan och det blev en rejäl sats, som räcker till minst 6 personer. Vi åt den som sådan med lite bröd till, men om man lämnar bort hönsbitarna skulle den också passa bra som tillbehör till grillat, istället för potatis som man ändå tröttar på i något skede under sommaren.

FOT3B9

Salladssåsen innehåller citron, vitlök, olja, senap och honung

Ingredienser:

 • 1/2  grillad kyckling
 • 8 skivor lufttorkad skinka
 • 1 knippe grön sparris
 • 2 st morötter, strimlade
 • en burk ärtor
 • 1 ask cocktailtomater
 • 1 st avocado skuren i bitar
 • 200 g blandad sallat
 • 200 g fetaost

Dressingen:

 • 1 dl neutral matolja (t.e.x. solros- eller ryps)
 • 1-2 tsk dijonsenap
 • 1 st citron, det rivna skalet och saften
 • 1 st pressad vitlöksklyfta
 • 1 tsk honung

Strimla kycklingen. Rosta skinkan på bakplåtspapper i 200 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter (tills den är brun och hård, men helst inte bränd…). Bryt den sedan i mindre bitar. Skär bort den hårda vita delen av sparrisen och koka den al dente. Skär sedan den kokta sparrisen i mindre bitar. Låt burkärterna rinna av. Skölj och halvera tomaterna. Blanda ihop alla ingredienser till salladen i en skål. Blanda sedan ihop dressingen. Det går bra att blanda i dressingen i salladen, men om man inte äter upp hela salladen på en gång är det bättre att ha den vid sidan om i en kanna och hälla på efter behov.

FOT58A4

Nykokt sparris är gott! Vi lade sparrisen ovanpå portionerna istället för att blanda i den.

FOT4800

FOT8806

Öl eller cider smakar bra till världens godaste hönssallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s