Dekorera en sommarkorg

on

Tråkiga, regniga semesterdagar passar bra till korgpyssel i väntan på soligare stunder. Jag brukar måla minst en korg varje sommar. Men jag har också något slags sjukt dille på korgar…Antingen handmålar jag från början till slut, eller så vill jag enkelt och snabbt ha resultat och då grundmålar jag bara och limmar sedan på bilder (= decoupageteknik), som på den här fiskkorgen. En beskrivning av decoupagetekniken hittar du under ”Gör en söt Mignon surprise”. Jag gillar hantverket i en äkta pärtkorg och dessutom är de praktiska. Den här fiskkorgen brukar jag ha baddräkt, handduk, solcrème och bok i när jag går ner till stranden och så brukar den få följa med till butiken, och till torget förstås när jag handlar fisk!

FOTBC8E

Fiskarna, sjöhästarna och snäckorna är utklippta ur servetter och limmade på en korg som grundmålats med oljebaserad färg (t.ex Empire eller Allbäck). Omålade pärtkorgar hittar man ofta på marknader. De brukar kosta runt 30 € men köper man fler får man pruta mer…

 

FOTDBE1

FOT92B1

Fiskarna från engångsservetten fick nytt liv! Tips: Placera bilderna så att de inte hamnar på hålen i korgen.

FOTEFB9

Kul servetter kan användas till mycket!

FOT2ED6

Inspiration. Nästa gång blir det kanske en fjärilskorg. Sill-servetterna har redan varit i användning…

FOT2D89

Bättre än plastkasse i alla fall! H: Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s