Julförberedelser

on

Vi gillar att julpyssla. Också detta år har det skapats juliga grejer på alla fronter: hemma vid köksbordet, i barnens skola, i min vuxenskola och i dotterns konstklubb.

FOTC27B

Lucia och ett får som varit hemma till matdags…

Fåret tovade dottern i textilslöjden. Lucian skapade hon i konstklubben. Barnens julpynt är allra finast och förtjänar paradplatsen tycker jag! 🙂

Lucia besökte också pepparkaksdjuren vi fångat i en burk. Dem får man INTE äta upp. Vi har bakat pepparkakor i flera omgångar redan, men ätit i samma takt. De här djuren är de enda som finns kvar för tillfället.

FOT2269 2

Inspirationen till djur-stillebenet i glasburken hämtades från våra tama ekorrar.

FOTC869

Är nötterna slut redan??

Kurreäterurhand

Ekorrarna vi matade med nötter under hösten har inte visat sig på en tid, så vi minns dem genom att titta på ekorren i burken. Jag tror att de undviker att lämna boet när det bara regnar hela tiden.

PeppisKurre 2

Rätt så avancerat pyssel blev det under yrkeshögskolan Axxells julverkstadskväll för elever och personal. Jag tog med barnen med dit så nu har de sett hur mammas skolbyggnad, ”klassrum” och lärare ser ut. Det var en trevlig kväll. Det fanns olika hantverksstationer där man kunde stöpa ljus, plantera julblommor i korgar och laga krans av medhavt material.

Julljus

 

FOT86A4

Tillsammans lyckades vi producera detta under en kväll. Inte dåligt om man får säga det själv…Sonen var den stora ljustillverkaren, alla tre gjorde varsin blomkorg och jag gjorde en krans med dotterns hjälp.

FOT7F9D

Enkel krans av blåbärsris, lite enris och kottar 

Några julgrejer har jag hunnit knåpa ihop i keramiken vid sidan av studieuppgifterna att planera och tillverka en tredelad servis och en ugnsform…

FOT8395

Materialet är rödlera och färgen vit engobe (= vitfärgad lervälling).

FOT86FB 2

Färdiga grisar i väntan på upphängning.

Glada pysselstunder till alla som orkar hålla på!… H: Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s