Antik champagne

on

…i dammiga flaskor och tusentals andra mer eller mindre intressanta objekt bjöds ut under Fiskars antikmässa 7-10.7. Åkte dit för att dyka in i folkvimlet och kanske fynda något smått. De finaste antikviteterna såldes inne i den gamla knivfabriken, men utanför fanns minst lika många loppis-, hantverks- och antikförsäljare, vars bord dignade av allt från porslin till möbler, kläder, smycken, glas och hantverk, m.m, m.m.

Torg

Köpte en plåtask för 2€ som innehållit tobak, med texten YACHT Mixtur, import Frans Svensson Stockholm, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, från slutet av 1800-talet samt en propellerformad mässingsljusstake för 4€ till stugan. Totalt onödiga impulsinköp båda två! 😀 Hittade också två handblåsta filbyttor av glas, som jag betalade 25€ för tillsammans. Dem samlar jag på, och använder, så det var ju inte helt onödigt. Inne i fabriken hittade jag ett par ljuslampetter i gustaviansk stil som jag betalade 40€ för.

Gummiburk

Bongade några i mitt tycke vackra apoteksburkar i grönt glas.

Gummiburkar

Antikaffär R. Muuri hade en grej i lite samma tema till salu:

Anatomi

Hmmm….Jag frågade inte hur mycket Risto Muuri ville ha för den, men det finns samlare av allt möjligt som också är villiga att betala. Kanske den blev såld?

Fasan

Uppstoppade djur fanns det också för dem som gillar sånt.

Får

Själv skulle jag hellre ha tagit det här djuret…. Bää-Tuote sålde finurliga får som man har ovanpå vinflaskan för att hålla den nerkyld.

Dottern, som är 10 år, och tycker om loppisar och lite udda grejer, köpte ett par hantverksörhängen av HienoStella:

FOTD7FA (1)

På en annan loppis har hon tidigare hittat små prydnadsfågelholkar som hon spikat upp på väggen i sitt rum. Fågelholktrenden håller tydligen i sig….

Summa summarum: någonting för alla och en trevlig dag.

Med förnäma loppishälsningar,

DSCN1725

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s