Ölfälla åt mördarsniglarna

on

Vi hade en liten pysselkväll tillsammans, dottern och jag. Vi lagade ölfällor åt mördarsniglarna som invaderat trädgården! Gulligt pyssel att göra med barn, eller hur.. 😉 Jag har läst både i tidningar och på nätet om folk som gjort liknande och att det funkat bra, så nu var det dags att ta itu med problemet. Min trädgård är full av mördarsniglar och jag klarar varken av att klippa av dem eller hälla kokande vatten på dem. Men dränka dem i öl, den tanken är inte såå hemsk… kanske de blir bedövade av alkoholen innan de drunknar?

Vi tog 3 mjölktetror med skruvkork, som rymmer 1,5 liter. Dottern dekorerade dem med passande bilder…

Sen var det dags att fylla på med öl. Minst 4,5% alkohol ska det vara. Vi använde Karjala och det gick åt en 0,33 l burk öl till varje 1,5 liters mjölkkartong.

Påfyllning av det skummande lockbetet…

Två fällor innehåller öl, ännu ska vi fylla på den sista fällan. Sen är det dags att placera ut dem på strategiska ställen i blomrabatten…

Nu ska sniglarna bort härifrån! Grrrr….

…och härifrån!

Fälla nummer 1 är utplacerad i sniglarnas farled. Nu är det bara att vänta.

Jag vände ryggen åt fällan i två minuter. Och se vem som var där när jag vände mig om! Jag överdriver inte – det tog slemmisen bara 2 minuter att hitta fällan!

Här är den på väg i full fart mot öppningen! Hjärnan är kanske inte så stor, men luktsinnet tycks vara desto bättre!

Men oj då – konkurrens!

En till snigel hade dykt upp och trängdes vid hålet. De ville båda först in. Välkomna! Alla ryms! Baren är öppen 24 h i dygnet!

Under tiden vid fälla nummer 2…

Tittut! En till som är sugen på lite öl… 😀 Det tog inte heller många minuter innan han hittade fram.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att det fungerar bra! Man måste bara komma ihåg att spara korkarna, för de behövs när fällorna ska föras till soptunnan. Då är det bara att skruva på korken och slänga hela härligheten. Visst är det behändigt när man inte behöver röra sniglarna alls!

Önskar alla en riktigt skön, snigelfri sommar!

Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s